понеділок, 17 квітня 2017 р.

МЕДІАТВОРЧІСТЬ - СКЛАДОВА МЕДІЙНОЇ КУЛЬТУРИ

З кожним роком медіаосвіта у нашій країні набуває все більших обертів, вона розвивається і функціонує зі своїми характерними рисами та особливостями. Але вона має існувати не лише як система правил і заходів, які координуватимуть особистість у мідіапросторі, створять її медіаімунітет, а й розширюватимуть кругозір аудиторії у різних аспектах медіаосвіти, наприклад навчатимуть медіатворчості.


Останнім часом з’являється все більше і більше дисциплін з префіксом «медіа», одна з них «медіатворчість», що розглядається, як спосіб творчого буття особистості в медіакультурі.


   
     Сучасні медіа є культурним феноменом, медіапростір як частина соціального простору, в якому суспільство проявляє себе, є одночасно соціальною і культурною системою, яка створює умови для новітньої творчості людини – медіатворчості. В сучаному медіапросторі продуктом виробництва є інформація і сама творчість. Завдяки сучасним медіатехнологіям створюється нова реальність, яка існує незалежно від обє’ктивної реальності.



     Варто окреслити особливості медіатворчості, це такі як:
     - розширення змісту поняття «автор»;
     - мультимедійність засобів виразності, можливість створення тривимірного оточення;
     - відтворення реального суспільства та його соціально активних індивідів з притаманним соціальними та творчими здібностями у мережі Інтернет, осмислення та перетворення реальності в віртуальній 


     Медіатворчість – історична активність людей в медіапросторі, істиний зміст доби інформаційного супільства, що розширює межі можливостей їх розвитку у взаємодії з медіа.


Матеріал підготувала: Клюєва Марина

Немає коментарів:

Дописати коментар