понеділок, 10 квітня 2017 р.

НАВЧАЛЬНА ОНЛАЙН-ГРА "МЕДІАЗНАЙКО"

     «Медіазнайко» – це перша навчальна гра з медіаосвіти в Україні, її мета – допомогти якомога більше дізнатися про інформаційне та медійне поле. Гра стане частиною курсу з медіаграмотності, розробленого спеціально для загальноосвітніх шкіл і може також бути використана в медіа освітній діяльності бібліотек, які працюють з дітьми.

     Навчальну гру «Медіазнайко» розробив і створив Центр медіаініціатив (Вірменія) за фінансової підтримки Всесвітнього банку в рамках програми «Альтернативні ресурси для медіа» в партнерстві з Інтерньюзом (США) і за фінансової підтримки USAID. Підготовка українського варіанта гри стала можлива завдяки підтримці Програми «Бібліоміст». Адаптацію до українських реалій здійснила команда Академії української преси.


     Суть гри полягає у тому, що потрібно пройти 9 рівнів/етапів, відповісти на запропоновані запитання, після проходження яких гравець здає випускний іспит. Під час гри закріплюються знання з тем: «Що таке інформація», «Історія ЗМІ», «Аналізуємо ЗМІ», «Свобода слова та її обмеження», «Всередині ЗМІ», «Друковані медіа», «Радіо», «Телебачення», «Інтернет» та «Узагальнення».


   Гра розповідає, що таке новини, як розвивався медіа-простір, як розпізнати фейковий новину і що це таке, для чого використовують пропаганду сучасні ЗМІ, як в Україні законодавчо регулюється діяльність засобів масової інформації, в чому полягає кодекст професійної етики журналіста і багато іншого.

     
     Також є можливість відчути себе в ролі редактора, сформувати газету, написати статтю та інше.
_____________________________________________________________

А тепер мерщій сюди: http://www.aup.com.ua/Game/index.html
_____________________________________________________________

Матеріал підготувала: Ходос Ірина

Немає коментарів:

Дописати коментар